Jums reikės:
mirkytų (lukštentų) saulėgrąžų 300 g.,
stiklinės vandens,
didelės saujos špinatų,
saujos krapų,
žiupsnelio rukolos,
kelių svogūno laiškų,
poros šaukštų sėklų (linų sėmenų, čia, sezamų… – savo nuožiūra),
druskos ir kitų patinkančių prieskonių.
Į blenderį supilame mirkytas saulėgrąžas, vandenį bei kitus ingredijentus ir susmulkiname. An viršaus užbarstome susmulkintus svogūnų laiškus. Mūsų užtepėlė jau paruošta. Tinka su bulvėmis, tepti ant duonos, batono, traškučių ar lavašo.
Norint aštrumo, galima įspausti česnako ar įpjaustyti jelopenų. Gaminant užtepėles, leiskite savo fantazijai išsiskleisti.
Skanaus.