Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro ,,Draugystė” komandos, dalyvavusios ir gavusios pagrindinį prizą, receptai:

Ingredientai salotoms:

džiovintų spanguolių 100 gr.;

lukštentų saulėgrąžų 100 gr.;

brokolis;

alyvuogių aliejus (apie 2 šaukštus); mėlyno svogūno roputė.

 

Saulėgrąžas pakepiname. Brokolį ir svogūną susmulkiname. Spanguoles nuplauname. Viską sumaišome, dedame aliejaus. Galima naudoti majonezą, tačiau jo sveikai besimaitinantys žmonės nenaudoja.

Sveikuoliški avižinių dribsnių sausainiai

Reikės:

sviesto,

kiaušinio,

avižinių dribsnių,

džiovintų persikų,

džiovintų slyvų,

razinų, lukštentų saulėgrąžų, sezamo sėklų. 

 

Ištirpiname sviestą, beriame avižinius dribsnius ir maišant pakaitiname. Supilame likusias sėklas ir išmaišome. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir į masę pilame jau paruoštus dribsnius su sėklomis. Maišome, 10 min. brinkiname. Ant kepimo popieriaus su šaukštu formuojame sausainius. 180 laipsnių orkaitėje kepame apie 15 minučių ir viską saikingai valgome. Skanaus. 

2016-11-28