Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro ,,Draugystė” komandos, dalyvavusios ir gavusios pagrindinį prizą, receptai:
Ingredientai salotoms:
džiovintų spanguolių 100 gr.;
lukštentų saulėgrąžų 100 gr.;
brokolis;
alyvuogių aliejus (apie 2 šaukštus); mėlyno svogūno roputė.
Saulėgrąžas pakepiname. Brokolį ir svogūną susmulkiname. Spanguoles nuplauname. Viską sumaišome, dedame aliejaus. Galima naudoti majonezą, tačiau jo sveikai besimaitinantys žmonės nenaudoja.
Sveikuoliški avižinių dribsnių sausainiai
Reikės:
sviesto,
kiaušinio,
avižinių dribsnių,
džiovintų persikų,
džiovintų slyvų,
razinų, lukštentų saulėgrąžų, sezamo sėklų.
Ištirpiname sviestą, beriame avižinius dribsnius ir maišant pakaitiname. Supilame likusias sėklas ir išmaišome. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir į masę pilame jau paruoštus dribsnius su sėklomis. Maišome, 10 min. brinkiname. Ant kepimo popieriaus su šaukštu formuojame sausainius. 180 laipsnių orkaitėje kepame apie 15 minučių ir viską saikingai valgome. Skanaus.