Daug ir pačių gražiausių žodžių galime apie šį žmogų pasakyti. Išmintis – neįkainojama vertybė, iš Danutės lūpų teka kaip upė, šypsena ir energija – užkrečianti visus, asmenybės charizma – dovana, kuria negali nesižavėti, noras žmonėms perteikti skaniausius ir sveikiausius virtuvės atradimus – traukia juos kaip magnetas į susitikimus su Danute. Ir šį kartą salė pilna žmonių, jau paskutinį kartą šiais metais norinčių išgirsti lektorę, vis naujai kalbančią apie mums žinomus produktus, tik kitus jų skonius, žadinančius aistrą paprastam, sveikam ir nedaug finansinių išteklių reikalaujančiam maistui. Vakaro tema – natūralūs saldumynai bei pasiruošimas svarbiausioms metų šventėms. Ingredientai paprasti, o stalas pilnas ir gausus, kvapas ir vaizdas vilioja nieko nelaukti tik eiti ragauti. Stalą puošia Adventinis vainikas, padarytas iš džiovintų obuolių žiedų susuktų į roželes. Štai ir puiki mintis neišlaidauti, o savo rankomis prisidėti kuriant jaukią šventinę namų aplinką. Dar daug idėjų ir puikių receptų lektorė pažėrė, kiekvienam pagal skonį, užimtumą ir siekį paįvairinti šventinį valgiaraštį. Apelsinų putėsio receptu draugiškai pasidalinsime su visais.
APELSINŲ PUTĖSIS:
1 apelsinas (nulupti, išimti sėklytes, ir kuo mažiau palikti baltumos);
2 šaukštai kokoso drožlių;
medaus pagal skonį (jei rūgštūs apelsinai).
Viską sutrinti. Gaunasi vientisa masė, galima sluoksniuoti su uogomis. Kitas variantas – gaivūs ledai. Papildomai galima dėti truputėlį kokosų aliejaus ir patalpinti į šaldiklį.
Skanaus!
Visuomenės sveikatos stebėsenos ir stiprinimo spiacialistė Sigita Vedrickienė