Naujai atrasti saldumynai su Danute Kunčiene

Daug ir pačių gražiausių žodžių galime apie šį žmogų pasakyti. Išmintis – neįkainojama vertybė, iš Danutės lūpų teka kaip upė, šypsena ir energija –  užkrečianti  visus,  asmenybės charizma –  dovana, kuria negali nesižavėti,  noras  žmonėms perteikti  skaniausius  ir sveikiausius virtuvės atradimus – traukia juos kaip magnetas į susitikimus su Danute. Ir šį kartą salė pilna žmonių,  jau paskutinį kartą šiais metais norinčių išgirsti lektorę,  vis naujai kalbančią apie mums žinomus produktus, tik kitus jų skonius, žadinančius aistrą paprastam, sveikam ir nedaug finansinių išteklių reikalaujančiam maistui.  Vakaro tema – natūralūs saldumynai  bei pasiruošimas  svarbiausioms  metų šventėms. Ingredientai paprasti, o stalas pilnas ir gausus, kvapas  ir vaizdas vilioja nieko nelaukti  tik eiti ragauti. Stalą puošia  Adventinis  vainikas, padarytas iš džiovintų obuolių žiedų  susuktų į  roželes.  Štai ir puiki mintis neišlaidauti, o savo rankomis prisidėti kuriant jaukią šventinę namų aplinką.  Dar daug idėjų ir puikių receptų lektorė pažėrė,  kiekvienam pagal skonį, užimtumą ir  siekį paįvairinti šventinį  valgiaraštį.  Apelsinų putėsio receptu draugiškai pasidalinsime su visais.

APELSINŲ PUTĖSIS:

1 apelsinas (nulupti, išimti sėklytes, ir kuo mažiau palikti baltumos);

2 šaukštai kokoso drožlių;

medaus pagal skonį (jei rūgštūs apelsinai).

 

Viską sutrinti. Gaunasi vientisa masė, galima  sluoksniuoti su uogomis. Kitas variantas – gaivūs ledai. Papildomai galima dėti truputėlį kokosų aliejaus ir patalpinti į šaldiklį.

Skanaus!

 

Visuomenės sveikatos stebėsenos ir stiprinimo spiacialistė Sigita Vedrickienė

2020-09-14