Spalio 10 d. Pasaulinė psichikos diena

Spalio 10, minint Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, kviečiame sustoti akimirkai ir pagalvoti apie savo vidinę stiprybę. Psichologinis atsparumas nėra įgimta savybė – tai gebėjimas mokytis iš sunkumų ir kasdienės patirties. Kiekvienas iš mūsų gali ugdyti šią vidinę jėgą, kuri padeda atsitiesti net ir tada, kai gyvenimas meta didžiausius iššūkius.

1️⃣ Priimkite emocijas. Leiskite sau jausti, ką jauti – pyktį, liūdesį ar nusivylimą. Emocijų pripažinimas – pirmas žingsnis į jų supratimą ir suvaldymą.
2️⃣ Palaikykite ryšį su kitais. Bendravimas su artimaisiais ir draugais yra natūralus streso mažinimo būdas. Neužsidarykite savyje, kai kyla sunkumų – pasidalinkite savo išgyvenimais.
3️⃣ Išlaikykite pozityvų požiūrį. Ieškokite prasmės net ir sudėtingose situacijose. Klauskite savęs: „Ko šis iššūkis mane moko? Ką galiu iš to pasimokyti?“
4️⃣ Rūpinkitės savo kūnu. Fizinė sveikata yra neatsiejama nuo psichikos sveikatos. Judėjimas, sveika mityba ir pakankamas poilsis yra svarbūs veiksniai, stiprinantys tavo vidinę pusiausvyrą.
5️⃣ Praktikuokite sąmoningumą. Skirite laiko sau, sustokite ir įsiklausyk į savo mintis bei kūno pojūčius. Sąmoningumas padeda sumažinti stresą ir geriau suvokti, kas vyksta tavo viduje.

Pamokykime save būti atlaidesniems, supratingesniems ir kantriems savo atžvilgiu. Nesėkmės yra ne pabaiga, o galimybė augti ir tobulėti. Psichologinis atsparumas nėra apie tai, kaip išvengti audros, bet kaip išmokti šokti per lietų. 🌱

VšĮ Psichologinės pagalbos ir mokymų centro informacija 

2024-10-10